Fortsätt till innehållet

Vindsurf på BS!

Vindsurfing gör comeback på BS efter en paus på många år!

Den roliga, snabba och fysiskt och om man så vill, tekniskt krävande grenen växer snabbt, inte bara i Finland utan i hela världen. Man kan nästan tala om en nytt ”snowboard-fenomen”, det som fick många att hitta tillbaka till skidbacken efter att dom tröttnat på att åka slalom, samtidigt som man lyckades tilltala en helt ny generation att söka sig utomhus för att söka nya personliga utmaningar.

Brändö Seglare har därför inför säsongen 2021 beslutat att skaffa 16 splitternya vindsurfbrädor, av 4 olika modeller, samt övrig vindsurfingutrustning till medlemmarnas glädje!

Vindsurfing lämpar sig för alla, oberoende av ålder (8+) och kön. Ribban har satts lågt och meningen är att alla som vill skall kunna delta. Föreningen erbjuder kurser för nybörjare men även för lite längre hunna samt för tävlingsseglare, därtill erbjuds annan organiserad vindsurfingverksamhet på Sälen.

Man kan alltså välja att tävla helhjärtat eller att ta det lite lugnare och annars bara kryssa omkring på Kronbergsfjärden tillsammans med en kompis. Hastighetstävling, hur låter det? En familje- eller en lagtävling? Eller varför inte bara låna en bräda och ”suppa” (paddla) till Blåbärslandets sandstrand eller runt Brändö en varm sommarkväll för att sedan äta och dricka något gott på restaurangens fina uteterrass i solnedgången efteråt?

Kurs

På BS nybörjarkurs i vindsurfing får du under säkra förhållanden lära dig vindsurfa från grunden.

Du behöver inte vara en kroppsbyggare för att börja vindsurfa. Ingen tidigare erfarenhet krävs heller, men simkunnighet är ett måste, något som kanske säger sig självt då man vid de första försöken spenderar en stor del av tiden i vattnet. Ingen lär ju sig vindsurfa utan att trilla i vattnet, men vattnet är mjukt och varje gång du trillar i plurret så utvecklas du, och våtdräkten håller dig varm trots att vattnet kanske ännu är kallt.

Vi tillhandahåller modern utrustning – brädor, segel i olika storlekar beroende av seglarens vikt och tidigare erfarenhet, våtdräkter, skor, flytvästar samt så kallade ”trapetser” eller hängselen för att du ska lära dig vindsurfa snabbt och på bästa sätt! För att försöka tillmötesgå alla så skräddarsys kursinnehållet enligt deltagarnas önskemål och kompetens. Kurserna anpassas alltså efter individernas olika förutsättningar. 

Du kan välja att delta i regelbundna veckoträningar som börjar tidigt på våren och som fortsätter sent in på hösten, alternativt välja en kortare kurs på några vardagskvällar eller till ett veckoslut. Fråga också våra trevliga tränare ifall du är intresserad av privatlektioner för dig eller för dig och dina vänner. 

Alla kortare kurser har vindgaranti vilket innebär att om någon del av kursen blir inställd på grund av det inte blåser alls, blåser för hårt eller åskar, så går det bra att ta igen den missade delen vid ett annat tillfälle.

Förutom vindsurfing består även kursen av seglingsteori, segeltrim, sjösäkerhet, mm. Tack vare modern utrustning och våra erfarna instruktörer kan du vindsurfa på egen hand efter bara några gånger, och teorin och tekniken du lär dig på kursen ger dig ett bra utgångsläge för att utvecklas vidare självmant. Du kan också delta i kurs med eget bräde.

Deltagarna bör ha med sig badkläder att ha under våtdräkten, solkräm, skärmmössa, handduk och varma byteskläder.

Pris

I praktiken ingår allt i kursavgiften, d.v.s. bräda, segel av lämplig storlek, våtdräkt, skor, flytväst, teori, praktik samt tränare.
Prislistan publiceras senare under våren 2021.

Försäkringar

En person som är medlem i en båtförening underställd Segling och Båtsport i Finland (SBF) är automatiskt försäkrad av försäkringsbolaget IF, läs mera om försäkringen här.

Hyr BS bräde för eget bruk eller delta med eget bräde

Ifall brädorna inte är bokade för en kurs, tävling eller läger hyr, föreningen ut utrustning för medlemmarnas privata bruk.
Fråga alltså gärna om du är intresserad av att hyra ett bräde till sommarstugan för en kortare eller för en längre tid. Vi följer ”first come, first serve”-principen. Vindsurfbrädor, inklusive utrustning, kan även hyras för tävlingar. För juniorer som deltar i kurs med tävlande som målsättning ingår all utrustning i träningspaketet.

Om du vill skaffa ett eget bräde så kan man utgå ifrån att ett paket (bräde, segel, mast och bom) som ny kostar ca 2 500 euro dvs avsevärt mindre än en ny tävlingsoptimistjolle. Vissa mer avancerade bräden kostar förstås mera, men man kan också hitta billiga men bra begagnade bräden för cirka tusenlappen på andrahandsmarknaden.

Tränare 2021

Calle Hasselblatt            0400-211 124
Jaime Heikkilä-Dias       040-131 3031
TBA

Kontakt

För mera information, skicka din fråga per e-post till kurser@brandoseglare.fi

 

Läs mer om verksamheten här

Se också råd och tips här.

Vindsurfkurser och anmälan

 

  • Skapa konto
Glömt lösenordet? Ange ditt användarnamn eller e-post. Vi skickar en länk till din e-postadress.