Fortsätt till innehållet

Regler, råd och kom ihåg-lista

Barn som deltar i verksamheten skall anmälas till kursen på förhand. Anmälning sker till någon av juniornämndens ledamöter.

Träningen är frivillig, men träningsavgiften som täcker hela seglingssäsongen, bör betalas i sin helhet i början av säsongen. Betald träningsavgift innebär samtidigt att barnet blir medlem i föreningen ifall det inte är det från tidigare och avgiften inkluderar även årsavgiften för inskrivningsåret.

Registrerad juniormedlem är täckt av BS´ och båtförbundets (www.spv.fi) försäkringar. Om junioren inte är inskriven i nån registrerad segelförening bör barnet ha egen försäkring som täcker träningsverksamheten.

Juniornämnden kommunicerar med föräldrarna främst via nimenhuuto.com men också per e-mail och genom att updatera information på BS websidor.

Grupptränarna aktiverar nimenhuuto-tjänsten för grupperna. När du blir ombedd, aktivera genast ett användarkonto för Dig/Ditt barn. Där skall du också anmäla närvaro / frånvaro, och Du ser vem som är på väg till träningarna, när träningarna börjar och information om vem som är träningsansvarig osv. Anmälan skall alltid anmälas i god tid, speciellt ifall barnet saknar egen optimistjolle, så att junironämnden skall kunna räkna ut behovet av tränare, jollar och följebåtar i tid inför varje träning.

Vi seglar måndagar, tisdagar och onsdagar, de lite längre hunna önskas också ställa upp på föreningens torsdagsseglingar.

Juniorerna indelas i träningsgrupper efter kunskapsnivå.

Juniorerna ansvarar själva för att optimistjollarna riggas och avriggas och att allt städas undan efter träningarna.

Vi har ett gemensamt skepparmöte innan vi åker ut på vattnet och gemensam diskussion genast efter att vi kommit iland och efter att jollarna har avriggats och allt är städat. Först efter denna diskussion är träningspasset förbi och först då får barnen tex klä om sig, simma och leka fritt på Sälen.

Juniornämnden ansvarar inte ensam för barnets aktiviteter på Sälen efter avslutningsdiskussionen, tex barn som blir och simmar efter träningarna skall hela tiden vara under minst en förälders eller annan vuxen persons uppsikt.

Ifall det blåser så hårt att det inte går att segla så har vi annat program. Programmet bestäms alltid på plats av ansvarig tränare. Juniorerna skall alltid komma till träningarna förberedda på att segla, oberoende av väder och vind.

Juniorerna bör vara iklädda torr- eller våtdräkt och ha ordentliga seglingshandskar alltid då vattnet är kallt. Ansvarig tränare, inte juniorerna eller föräldrarna, avgör ifall vattnet anses kallt.

Juniornämnden har några stycken torrdräkter att hyra ut. Meningen är dock att juniorerna införskaffar egen seglingsutrustning möjligast fort. BS medlemmar kan införskaffa seglingsutrustning till ett rabatterat pris från ProSailor (www.prosailor.fi) på Drumsö genom att på plats meddela att man är medlem i föreningen. Vi ordnar också ”kamapörssi” under säsongen, dessutom lönar det sig att studera Optimistförbundets hemsidor efter begagnad utrustning.

Juniorerna bör ha med följande utrustning på träningarna:

 • torrdräkt då vattnet är kallt
 • våtdräkt då vattnet är lite varmare
 • flytväst (utan krage)
 • seglingshandskar (värmande ”våtdräktshandskar”)
 • våtskor / seglingsskor (vi seglar inte i stövlar)
 • mössa (”pipo” utan tofs eller ”lippis” med rem)
 • solglasögon med rem
 • regn- och vindtäta kläder (om vi har träning på land i dåligt väder)
 • start-ur (kostar ca 30-40 euro men det är ju lite tufft med egen startklocka, eller hur!)
 • vattenflaska av plast, med ett snöre för att binda den fast med
 • handduk
 • varma byteskläder
 • mediciner enlig behov

Kom ihåg att barn inte orkar delta på tom mage, sätt gärna med nåt litet att äta, t ex en frukt eller dylikt i väskan!

Barnet måste kunna simma och inte vara rädd för vatten och vind för att kunna delta i träningarna.

Det är inte meningen att juniorerna sitter i följebåtarna, vi strävar till att barnen seglar under träningarna.

Det finns låsbara fack för personliga värdesaker i omklädningsrummen.

Mindre barn bör ha flytväst på hela tiden, också på Sälen.

Föräldrarna bör uppge ifall junioren är allergisk mot något och/eller ifall barnet lider av nån sjukdom som kan slå ut när som helst och kräva läkarhjälp.

Juniornämnden och tränarna har väska med förstahjälpsutrustning.

Vi strävar till att alla skall ha det roligt tillsammans; barn, föräldrar, ledamöter, tränare samt övriga medlemmar. Föräldrarnas främsta roll är att uppmuntra barnen, annars önskas föräldrarna hålla sig på litet avstånd från själva träningsverksamheten.

BS erbjuder restaurant-tjänster samt gratis trådlöst Internet för föräldrarna under träningspasset.

Juniornämnden samlar in barnens och föräldrarnas kontaktuppgifter, uppifterna används endast för juniornämndens eget behov.

Junornämnden förbehåller sig rätten att fotografera och videofilma barnen under träningarna, kappseglingarna och under läger. Bild- och textmaterial kan innehålla barnens namn och namn kan förknippas med bild på barnet. Materialet kan publiceras tex på BS´ egna hemsidor, på YouTube, Facebook och övriga nättjänster, i BS årsbok, i sponsormaterial etc. Ifall föräldrarna inte ger sitt samtycke till detta bör föräldrarna meddela juniornämnden därom separat.

I samband med lanseringen av nya webbplatsen ber vi samtliga användare att skapa ett nytt konto.
 • Skapa konto
Glömt ditt lösenord? Ange användarnamn eller e-postadress. Du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.